=
Eigen startpagina

Eigen winkel startpagina
 

Uniek overnachten in Australië

Laat je verleiden door de ultieme ontspanning in een van de meest unieke accommodaties die Australië te bieden heeft. Het Smoky Cape Lighthouse is een toevluchtsoord waar je kunt ontspannen te midden van een adembenemende omgeving. Gelegen op een uniek uitkijkpunt, biedt het pand niet alleen een prachtig uitzicht op de majestueuze vuurtoren, maar schildert het ook een betoverend panorama van de azuurblauwe zee. Op https://smokycapelighthouse.com/ vind je alle informatie die je nodig hebt om een overnachting te boeken. Welkom in het Australië van ongekende comfort en exclusiviteit!

De geschiedenis van Smoky Cape Lighthouse

De geschiedenis van Smoky Cape Lighthouse begon in de 19e eeuw. In 1888 begon de constructie en twee jaar later, op 10 april 1891, werd het licht voor het eerst aangestoken. Het lichtstation werd oorspronkelijk bediend door drie vuurtorenwachters en hun gezinnen, die geïsoleerd leefden op deze afgelegen locatie. De toren, die 52 meter boven zeeniveau staat, speelde een cruciale rol bij het waarschuwen van schepen voor de gevaarlijke kliffen en rotsachtige kustlijn van Smoky Cape. Het karakteristieke licht, dat om de 20 seconden knippert, was en is nog steeds herkenbaar voor zeevaarders. Tegenwoordig wordt de vuurtoren aangedreven door zonne-energie, wat duurzamer en milieuvriendelijker is.

Iconisch uitzicht

Een van de meest opmerkelijke aspecten van een bezoek aan Smoky Cape Lighthouse is het adembenemende uitzicht. Vanaf de top van de toren kunnen bezoekers genieten van panoramische vergezichten over de Tasmanzee, met kilometers aan ongerepte kustlijn die zich uitstrekt in beide richtingen. De vuurtoren biedt ook een uitstekende plek voor het spotten van walvissen tijdens het migratieseizoen en is bovendien de toegangspoort tot het Hat Head National Park.

De accommodatie

De elegant ingerichte kamers en suites vormen de perfecte combinatie van moderne verfijning en tijdloze charme. Je wordt onmiddellijk verwelkomd door een sfeer van rust, aangevuld met een prachtig uitzicht op de vuurtoren of de betoverende oceaan. 

Elk detail is zorgvuldig ontworpen om aan al je wensen te voldoen. De kamer is voorzien van Wi-Fi, een flatscreentelevisie, een minibar en een koffiezetapparaat. Dompel jezelf onder in luxe en ontdek de ruime badkamer, voorzien van eersteklas sanitair, zachte handdoeken en luxueuze toiletartikelen.

Bezoekers hebben de mogelijkheid om de vuurtoren te beklimmen en getuige te zijn van het indrukwekkende panorama. Daarnaast biedt het omliggende nationale park tal van activiteiten, waaronder wandelen, vogels kijken en picknicken.

Smoky Cape Lighthouse is niet alleen een symbool van veiligheid voor zeevaarders, maar biedt ook een schat aan geschiedenis en natuur. Met zijn iconische toren, adembenemende uitzichten en de integratie van moderne technologie, blijft dit lichtstation een belangrijk element van het maritieme erfgoed van Australië.